Tennis// ]]>

Tennis är nog för många svenskar kanske något man är stolt över historiskt och Sverige har genom tiderna fått fram ofantligt många duktiga tennisspelare som har satt Sverige på kartan i världen. Tennis är en fantastiskt sport att se och titta på live och på tv då det är en väldigt pubilvänlig sport. Men tennisen är också en helt fantastisk motionssport och idrott för personer som vill träna och motionera. Tennis kan man spela 2 personer, men självklart går det också att spela ett lite socialare spel om man vill spela dubbel, alltså två mot två.

För att spela tennis behöver du egentligen bara boka en bana. Idrotten kan spelas på ett flertal olika underlag, du kan spela inomhus och du kan spela utomhus. Utomhus är banan på grus eller på gräs, men det finns även tennisplaner runt om i Sverige som du spelar på asfalt för att kunna spela tennis som motion kanske på sommarhalvåret då det är som roligast att vara utomhus som tennisspelare. Du behöver också en bra boll som är viktigt att tänka på när du skall spela tennis, det är alltid härligt att spela tennis med nya tennisbollar.  Ett bra tennisracket är också viktigt när du skall börja att spela tennis.

 

Björn Borg

Björn Borg

När du spelar kommer du att lära känna mycket nytt folk i hallen eller på den arena som du spelar din tennis. Det är roligt och socialt att spela tennis och det går verkligen att varmt rekommendera till nya generationer då Sveriges tennis kanske inte är riktigt lika bra nu som den var för några år sedan. Vi har ju haft otroligt många stora stjärnor i Sverige som bland annat Björn Borg, Stefan Edberg, Jonas Björkman, Magnus Larsson, Mats Wilander, ja du hör listan går att göra rätt lång när det gäller svenska legendarer inom tennisen. Att Sverige har haft så många världsstjärnor inom just tennis är rätt svårt att säga varför, men det ligger en stor mängd timmar träning bakom alla världsstjärnors framgångar och det är nog den enklaste förklaringen till varför Sverige har gjort sig så bra på världsarenan inom den fantastiska sporten tennis. Tennis kan spelas av alla människor i alla åldrar och du behöver egentligen  bara en tennisboll, ett tennisracket, shorts, en t-shirt samt en partner att spela din tennis med för att köra igång och spela och träna tennis. Tennis kan du spela nästan var som helst i Sverige.