Squash

Funderar du på att börja med en ny idrott och motionssport så är squash absolut ett alternativ för det. Är du lite till åren kan dock sporten vara lite farlig för dina knän, då kanske padel är en mer intressant sport för dig som utövare av motionsidrott. Squash som sport är relativt billig. Det är egentligen bara ett racket som du behöver köpa samt en boll och ett par skor, sedan är du reda för att kunna boka en bana och börja spela squash med en vän eller i en klubb. Det är roligt att spela squash eftersom det är en ganska social sport där du kan spela på motionsnivå och prata med din motspelare under matchen som ni spelar eller om ni bara tränar squash och bollar med varandra.

Att spela squash är en fantastiskt rolig upplevelse för den som inte har testat. Sporten är kanske en av de mindre kända racketsporterna, men den är som sagt otroligt rolig att spela. Det går att spela squash på två personer, alltså en mot en och man spelar squash inomhus på en squashbana som har fyra väggar och linjer där man bland annat skall spela över. Det är relativt enkelt att lära sig reglerna i spelet men det krävs en hel del träning för att bli duktig på sporten, då den särskiljer sig lite från andra racketsporter. Squash är nog mest liknande badminton om man jämför med andra racketsporter, men har även likheter med tennisen, pingisen och padeln.

Squash

Squash

 När du börjar spela squash skall du egentligen bara boka en bana på en plats där det finns squashbanor, oftast är detta i idrottshus eller liknande i städer som kommunen står för squashbanorna. Om du tränar squash mycket kommer du att kunna utvecklas relativt snabbt inom sporten så att du kan träna med andra spelare och det kan även vara bra att få grunderna förklarade av någon lite mer rutinerad squashspelare. Det kan vara lagom att spela cirka 45 min till 1 timme squash då sporten kräver kondition och fokus när du spelar den.

Squash kommer faktiskt från allra första början från England, vilket kanske är lite ovanligt för att racketsporter som ofta har sitt ursprung i Asien.

När du spelar squash så handlar mycket om snabbhet, skicklighet och överskruv samt tänkande och rörelse. Det handlar om vanliga backhand och forehandslag samt serven som också är otroligt viktigt inom sporten. Oftast spelar man squash till 11 och man måste vinna gamet med 2 poäng. Att spela squash kan du göra i de allra flesta svenska städer där det finns squashbanan. Det finns mycket trevliga anläggningar när det gäller squash i både Stockholm, Göteborg, Malmö samt Växjö. Sporten växer hela tiden och i världen är squash stort som både motionssport och tävlingsidrott.

Boka en bana, köp dig ett squashracket, en squashboll, t-shirt, skor och shorts så kan du redan idag börja spela squash och träna för att utvecklas och nå ditt mål inom sporten.

Comments are closed.