Racketar

pingisracketPingisracket

Ett vanligt pingisrack består av en stomme som oftast är gjord i trä. På varje sida som kallas för backhandssidan och forehandssidan limmar man på gummin som gör att bollträffar blir mjukare än att träffa direkt på trä. Det går att köpa kompletta pingisrack som passar perfekt till pingis på amatörnivå. Är du däremot ute efter ett rack där du kan utvecklas inom pingisen skall du först köpa en stomme och sedan lim samt två gummin till ditt pingisrack. Ett pingisrack för amatörer kan du hitta ganska billigt, men om du tränar pingis och spelar på lite högre nivå kan det vara bra att testa racket och gummit innan du köper det så att du vet att det passar för just din spelstil. Ett pingisrack är viktigt att trivas med då spelstilarna inom sporten varierar sig väldigt mycket. Är du offensiv spelare skall du ha två offensiva plattor/gummin, men om du är defensiv spelare har du oftast en offensiv sida och en defensiv sida, en del har då nabbgummin inom pingisen vilket gör att bollen studsar på ett annat sätt när du träffar den och gör så att din motspelare i pingis får en boll tillbaka med en underskruv, vilket försvårar för motståndaren.När du träffat pingisbollen med ett pingisrack så får den hög fart om du har offensiva plattor på din stomme. Har du defensiva plattor får bollen underskruv när du träffar bollen.

 

 

 

tennisracketTennisracket

Tennisracken har förvandlats mycket dom senaste åren och fram till cirka 1984 använde man tennisrackets i form av trä, det var ofta lönn, bok eller valnöt som utgjorde träet i ett tennisracket förr i tiden. Idag är det dock mycket vanligare och nästan alla tennisracket görs idag i form av kompositmaterial för att det skulle kunna bli kraftfulla och bra slag oavsett om man spelar ett slag med överskruv eller underskruv i tennis idag.

På ett tennisracket idag är det strängar och en stomme som oftast är gjort av kolfiber men med titan som inslag i tennisracket. Ett tennisracket behöver ibland strängas om och rekommendationen är att göra det på en sportbutik eller på ett ställe där de behärskar detta. Alternativet är att köpa ett nytt tennisracket, men som sagt det går att stränga om dem.

Tennisracket görs idag av många olika företag och några av de stora företagen som tillverkar tennisrackets idag är Wilson, Babolat, Dunlop och Head.

 

 

 

 

padelracketPadelracket

Det finns olika typer av padel racket. En del är tunga och en del ganska lätta racket att hålla i. De flesta är tillverkade i kolfiber eller i glasfiber, men det finns även padel racket som är tillverkade i kevlar.

Ett padel racket är som alla andra racketar i racketsporter väldigt personliga och det kan vara bra att testa några stycken innan du beslutar dig för vilket racket du skall köpa. Det kan vara bra att slå några forehand och backhand innan du köper ditt första padelracket.

Ett padelracket som du spelar med har ett snöre att hålla i samt hål där du träffar bollen så att det blir en fin träff på bollen. Bollen i padel liknar väldigt mycket tennisbollar men de har cirka 20% mer gas i sig, vilket gör att bollen inte går riktigt lika snabbt som en tennisboll.

Om du inte har spelat så mycket padel så kan ett ganska lätt racket vara rekommenderat för dig, men är du vuxen och har spelar en del padel kan det vara bra med det lite tyngre padelracket. För kvinnor och barn är det också rekommenderat med de lite lättare padelracketerna. Ett padelracket kostar inte så mycket pengar och det lönar sig att köpa ett istället för att hyra det varje gång du bokar din padelbana och skall spela padel i den stad som du bor i.

Det finns ett flertal märken som tillverkar Padelrackets, bland annat Head som är ett av de stora företagen inom sporten. Padelracket kan du hitta på internet, men du kan även köpa det när du till exempel är i spanien eller i Sydamerika där sporten padel är stor.

 

 

 

badmintonracket

Badmintonracket

Har du spelat en del badminton så vet du att det är viktigt att ha ett bra racket! Det är skillnad på ett nybörjarracket inom badmintonen som kanske egentligen passar bäst att ha i trädgården eller på stranden. Har du tänkt att börja spela badminton är det viktigt att du hittar ett racket som kommer att passa dig och dina slag när du skall börja spela, träna och kanske till och med tävla i badminton.

En badmintonracket kan skilja sig från racket till racket, det handlar om vikt och vilken balans du har i ditt racket som är viktigt. Det är också viktigt att veta hur styvt strängat ditt racket är om du skall använda det på allra bästa sätt. Är du vuxen så spelar det inte så stor roll hur mycket racket väger, men om du har ett lite lättare rack så kommer du att kunna slå längre och hårdare. Ett lätt badmintonracket brukar dock vara lite svårare för en nybörjare av manövrera.

Att köpa ett badmintonrack med god balans är också viktigt för att du skall få ut max av ditt badmintonspel i framtiden. Om ett rack har väldigt styva strängar så är det oftast för de lite mer rutinerade spelarna, som vill spela med mycket fart men med mindre kontroll. Det är som sagt en träningssak och det viktigaste är att du har ett racket som du trivs med och som du kan träna med.

Badmintonrack görs idag av ett flertal välkända företag och Yonex, Wilson, Carlton, Babolat, Adidas, och Pacific är bara några av de stora företagen som idag tillverkar och även säljer badmintonrack. Ibland kan du hitta riktigt bra rack på rea om det till exempel är förra årets modell inom badmintonen. Sporten badminton och dess material utvecklas ständigt.

squashracket

 

 

Squashracket

Ska du köpa ett squashrack så är det viktigt att ta reda på vilken typ av rack som passar just dig. Det brukar handla om hur mycket racket väger, storleken på ditt squashrack, balansen och hur styvt strängat du skall ha ditt squashracket. Det är mycket att tänka på och det kan vara bra att prata med en säljare av squashrack innan du gör ditt beslut. Det kan också vara bra att testa några olika rack på den klubb där du spelar squash där det brukar finnas några rack att testa och prova innan du skall investera och löpa ditt nya squashrack. Wilson, Dunlop och Prince är några av de stora företagen som tillverkar squashrack och tillbehör till sporten squash.

 

 

 

 

Comments are closed.