PingisbordFör att spela pingis/bord-tennis eller ping pong så måste du ha ett pingisbord.  Ett pingisbord är utformat på ett sätt med två planhalvor med ett nät emellan. Oftast går det att vika ihop pingisbordet och flytta det på hjul ifall du inte kan ha ditt pingisbord på samma plats hela tiden. Sid halvorna på pingisbord är oftast blåa med vita linjer. Det finns pingisbord som används inomhus, alltså de pingisborden som man tävlar på och spelar matcher med. Sen finns det också pingisbord som man faktiskt kan ha utomhus, självklart slits dock pingisbord ganska mycket när man placerar det utomhus där det oftast är en del regn och i Sverige även snö. Men i t.ex. Asien där det är lite annat klimat kan man ofta se pingisbord utomhus.

Ett pingisbord kan du beställa på internet och det finns pingisbord som tillverkas av Stiga, Butterfly, Competition, Tornado och Midi samt Yasaka som alla är duktiga på att göra pingisbord. Ett pingisbord kan passa på många platser, som sagt utomhus är bra, men även på en fritidsgård, en gympasal, ett vardagsrum eller ja egentligen nästan var som helst kan du placera ett nytt eller begagnat pingisbord så att du kan träna på din idrott.

När du köpt ditt pingisbord så är det bara att köpa en pingisboll och ett pingisracket så du kan börja spela pingis på riktigt!

Comments are closed.