Pingisgummin

Ett pingis gummi sätter du på din stomme så att det blir en lite mjukare bolltouch när du träffar bollen. Om en pingisboll träffar en trästomme så blir det en ganska hård bollträff. Om du däremot har ett gummi på ditt racket så kommer det att kunna bli både överskruv om du har ett sådant gummi. Det finns även gummin som är utformade och skapar underskruv när du träffar bollen.

 Pingisgummnin finns av olika modeller

Pingisgummin kan finnas med olika färger, de vanligaste färgerna på pingisgummin är röda gummin och svarta gummin. Det finns även gummin som ger träffar överskruv och dessa gummin kallas för offensiva gummin. Det finns självklart också gummin som underskruv och dessa gummin används oftast av defensiva spelare som håller på med bordtennis. De vanligaste pingisgummina görs med offensiva gummin då det är flest som spelar offensivt inom bordtennisen. Pingisgummin är något som är väldigt personliga och det krävs mycket bollning och träning för att du skall kunna välja rätt pingisgummin.

 De olika sidorna på ett pingisrack

Den svarta sidan av ett pingisgummi kan användas både till backhand och forehand, den röda sidan går också självklart att använda både till backhand och forehand.

 Comments are closed.