Pingis// ]]>

Pingis är en sport som spelas över nästan hela världen idag. Sporten har funnits länge och framförallt är den otroligt stor i Asien och framförallt i Kina. Pingis är Kinas nationalsport och troligtvis har alla kineser i världen någon gång hålla i ett pingisrack. Ett pingisrack består av en stomme i trä som gör att racket får en ganska hård träff när den träffar bollen som skall över nätet och in på motståndarens planhalva av bordtennis eller pingisbordet.

Pingis i Sverige

Pingis är även stort i Sverige och det finns klubbar över hela landet där både ungdomar och äldre personer tränar fågelunge för att bli bra på denna fantastiska sport. Pingis är en sport för alla åldrar och även om du är 90 år så kan du spela pingis, det handlar bara om att orka stå upp för att kunna spela pingis på amatörnivå.

Sverige har genom tiderna haft en hel del riktigt stora världskända inom pingisen och Jörgen Persson och Jan Ove Waldner är de två största inom pingisen i sverige.  Den sistnämnde får man nog även säga att han är den största genom tiderna i pingisvärlden. Det är en otrolig bedrift som Jan Ove Waldner gjorde under så många år som han hade sin storhetstid. Jan-Ove Waldner har alltid haft bra racketar vilket är en förutsättning för att kunna spela pingis på hög nivå.  När du tränar pingis så handlar det om att både träna ser,  retur forehand och backhand. Men det är också viktigt att vara fysiskt tränad för att bli en duktig pingisspelare som ska hålla på hög nivå. Om du är i bra fysisk form så kommer du även att hålla hela matcherna mentalt och det är otroligt viktigt att alltid hålla hög fokus när du som pingisspelare skall vinna bollar, set och matcher.

Jan Ove Waldner

Jan Ove Waldner

Pingis spelas oftast i idrottshallar när det är tävlingar, men pingis går även att spela på fritidsgårdar och i skolor då det verkligen är en sport för alla. Oavsett ålder och kön så är pingis en otroligt bra sport ur många synvinklar.

Pingisrack

Hur mycket kostar då ett pingisrack/pingisracket? Det kan självklart skilja ganska mycket på detta då pingis är en materialet där det är viktigt att ha bra utrustning.  Som amatör är det inre så dyrt att köpa ett ryck till pingis. Det brukar handla om mellan 100-400 kronor för ett pingisrack till en amatör.  Om du däremot skall köpa ett rack som Jan Ove waldner har använt när han spelat så kan det handla om cirka 1000-2000 kronor, men då får du verkligen kvalité p ditt racket. Det kan vara värt att köpa ett bra tack om du skall satsa på din pingis.

Att våga satsa är ett måste inom pingisen och utrustningen är viktig om dubbla kunna nå toppen inom idrotten.