PadelPadel är en relativt ny sport i Sverige, men sporten är redan stor i Sydamerika samt i Spanien där sporten växer hela tiden och nu även i andra länder i Europa. Vanligtvis spelas padel av 4 spelare, men spelar alltså dubbel i padel. Padel som sport har många likheter med andra racketsporter, men framförallt är padel likt tennis och squash.  När du räknar dina poäng i padel så är det på samma sätt som i tennisen, vilket är ett ganska enkelt sätt att räkna poäng på. Bollen som används i idrotten är en tennisboll fast det kallas ändå för padel boll. Eftersom sporten också är en racketsport så används alltså ett racket när du spelar paddel. Idrotten spelas inomhus och planen är lite mindre än en tennisbana, skillnaden är att en padel plan har väggar i glas vilket gör att du kan skjuta och valla bollen på väggarna för att få över den på din motståndares sida.

Padel

Padel

Padel har fått ett genomslag i Sverige och i bland annat Malmö och Växjö finns redan idag arenor för sporten padel. Idrotten är en perfekt motionssport för dig som utövare och har du bra bollkänsla kan du även vara med och tävla. Det finns en hel del regler inom denna sport och det kan vara bra att läsa på reglerna innan du börjar spela sporten, kan du reglerna i padel så kommer du att ha mycket roligare varje gång du skall spela och träna på att bli bättre. När du servar i paddel måste du använda dig av underarmsserv, vilket innebär att du inte får träffa bollenöver din egen höft, och du har alltid två servar på dig. Den första serven i varje game skall alltid servas till höger om mitten av banan och det skall servas diagonalt som du också gör i tennis men även i pingis om du spelar dubbel.  Du förlorar en boll  om bollen studsar två gånger i marken på någon av sidorna eller om någon av spelarna på banan träffas av bollen så är bollen förlorad. Du kan dock inte spela bollen mot din motståndares sido eller bakvägg utan att bollen har träffat och studsat i marken först. Om det skulle stå 6-6 i game så blir det tiebreak även i padel liknande tiebreak i tennis, vilket gör att sporten kan vara väldigt spännande att titta på som åskådare och även på tv.

Ett smakprov på sporten kan du se här! En otrolig padel boll som spelas i några minuter!

 

 

 

Padel i Sverige

Idag finns padelarenor Malmö och i Växjö och båda dessa klubbar här även hemsidor till padel sporten. Det är roligt och inspirerande att titta på padel och kanske är padel sporten för just dig?!

Platser i Sverige du kan spela Padel:

Helsingborg: Helsingborg Arena, Mellersta Stenbocksgatan 14
254 37 Helsingborg Hemsida till Padel i Helsingborg

Växjö: Grusåsvägen, 352 45 Växjö. Hemsida till Växjö Padelcenter

Halmstad:  Ringenäs GK Strandlida 469 ,305 91 Halmstad Hemsida till Ringenäs GK padeltennis

Malmö: Södra Bulltoftavägen 51
214 43 Malmö samt Bollspelsvägen 3
Postadress: 216 25  MALMÖ

 Hemsida till Padel i Malmö 

Sugen på att börja spela Padel?

Att vilja börja spela padel är nog en självklarhet för många människor och du kommer inte att ångra dig efter att du provat på vid första tillfället.

Comments are closed.