Länkar till förbunden inom racketsport samt välkända spelareHär kan du enkelt klicka dig vidare till respektive förbunds hemsida inom racketsportens värld. På förbundens hemsidor kan du hitta mycket information som kan vara nyttig för dig som utövare av någon racketsport.

 Racketsportförbunden

Svenska bordtennisförbundet hemsida Bordtennisförbundet i Sverige har en historia ända sedan 1926 och på hemsidan uppdateras dagligen var som händer i pingis och bordtennisvärlden.

Svenska Squashförbundet hemsida  Det svenska squashförbundet har en genuin historia och ett förbund som ständigt utvecklas. Redan 1965 startades det svenska squashförbundet.

Svenska badmintonförbundet hemsida 

Svenska tennisförbundet hemsida Det svenska tennisförbundet har fostrat många kända spelare.och redan 1906 startades faktiskt det svenska tennisförbundet.

Svenska padelförbundet hemsida Padel i Sverige är ganska nytt även om det är en ganska gammal sport. Padeln växer i Sverige och hela tiden utvecklas nya talanger runt om i Sverige. Det har även nylingen byggts arenor inom sporten som tillexempel i Växjö och i Malmö.

Välkända spelare inom racketsporten i Sverige

Racketsporten i Sverige har lyckats att få fram otroligt många duktiga spelare. Bakom detta ligger lång och hård träning för att nå världseliten inom tennis, pingis, squash, padel eller badminton.

Jan-Ove Waldner

Jan-Ove Waldner

Inom pingisens och bordtennisens värld så har nog världens största inom idrotten fostrats i Sverige. Det är Jan-Ove Waldner som kanske är idrottens allra största person. Även Jörgen Persson, Stellan Bengtsson, Pär Gerell är välkända spelare som kommer från Sverige.  Jan Ove waldner eller som många kallar honom J-O är nog en av Sveriges absolut största idrotten genom tiderna. Här kan du läsa mer om Jan-Ove Waldner. Waldner har genom sina år som professionell försvarat Sveriges inom pingisen och det har inte varit så få år om man uttrycker det så. J-O slog igenom tidigt i ålder och har varit stor i världen ända sedan dess, och hans karriär har varit lång, väldigt lång! Att ha fått följa jo igenom åren har varit en ära och det finns nog få människor som besitter den bollkänslan som han gör. Jan-Ove Waldner har en naturlig begåvning men även han som många andra duktiga idrotten har lagt åtskilliga timmar på träning och även jo har uttryckt att det krävs minst 10.000 timmars träning plus en del talang för att bli en stor idrotten.  Men på 10.000 timmar kan alla bli duktiga på vad de sysslar med.Jo är otroligt stor i Kina.  Mång förstår nog faktiskt inte hur stor jo är i Kina.  Han har ett eget smeknamn som är det eviga gröna trädet i Kina och han har en meritlista som ingen annan pingsspelare i världen kan jämföra sig med.  Jo har vunnit allt en pingsthelgen kan vinna. VM , EM os och SM ett flertal gånger. Jan Ove Waldner är utan tvekan en av de största genom tiderna i svensk bordtennis.

Inom tennisens värld så har stora spelare som Stefan Edberg, Björn Borg, Jonas Björkman och Magnus Larsson slagit sina första bollar i Sverige och har genom sina fantastiska framgångar i världen lyckats sätta Sverige på kartan. Många av dessa spelare har samlats i Växjö som är en av Sveriges bästa städer när det gäller tennis.

De finns många svenska kända tennisspelare  och många av den får nog nog även kalla för legender eller legendarer.
Den kanske allra största inom den svenska tennisen är nog Björn Borg. Björn borg som är inte bara känd från tennisbanan utan Björn Borg har även efter tennistiden drivit ett stort underklädesbolag som just heter Björn Borg. Det är nog rätt få svenska män som kan säga att de inte har burit ett par Björn Borg kalsonger någon gång.
Björn Borg var en fantastisk tennisspelare. Han föddes 1956 och är tillsammans med Ingemar Stenmark därför många gånger kallade för den gyllene årgången av 1956or i Sverige som lyckats inom sia idrotter på ett alldeles fantastiskt och makalöst sätt. Det finns få idrottsmän som lyckats med så mycket som Björn Borg gjorde inom tennisen. Här kan du läsa mer om den store Björn Borg.
När han spelade sin tennis så var det många som alltid hade på tv gör att följa hans matcher. Det är få som kan mäta sig idag med de framgångarna som han hade inom tennisen. Att sedan starta och driva ett så framgångsrikt företag som han sedan gjorde när han la av med tennisen är det nog bara en riktig vinnarskalle som lyckas med. För vinnarskalle var precis det björn borg hade och det är nog mycket den som tog han dit till den han blev. Självklart ligger det också ett antal tusen timmars träning bakom björn Borgs framgångar.  Björn borg får man nog även säga var en av de svenska som varit mest kända ute i världen inom idrottens värld och det skulle gått hylla denna man väldigt länge och han kommer att sitta kammar i många svenskars huvuden under en lång tid framöver.

Inom squashen finns det också en del duktiga svenska spelare, men det är inte riktigt några som lyckats sätta Sverige på kartan när det gäller squashen som sport.

När det gäller padeln så är sporten så pass ny, men det finns redan nu ett flertal duktiga och riktigt lovande spelare.tennisspelare

Badminton har varit stort i Sverige under en lång tid men det finns nog inte riktigt någon välkänd spelare som lyckats riktigt bra ute i världen, men det finns en bra badmintonkultur i Sverige och förhoppningsvis kommer det även en storstjärna även inom denna sport framöver som vi kan följa på världsmarknaden.

Comments are closed.