Kändisar inom racketsportens värld – tennis och pingisDet finns många kändisar från Sverige som har hållit på med racketsporter.

Tennisens stjärnor och landslag

Tennisens stjärnor: Från Sverige har det producerats världsstjärnor på rad inom tennisen. Bland annat Björn Borg som du kan läsa mer om här.  Andra stora stjärnor inom tennisen från Sverige är Mats Wilander, Stefan Edberg, Magnus Larsson, Magnus Norman, Jonas Björkman, Robin Söderling och Jan Gunarsson.

Att Sverige har satts på kartan under en lång tid inom tennisen är fantastiskt då det finns stora världsstjärnor inom sporten i världen som bland annat Pete Sampras, Roger Federer och John McEnroe.

Pingisens stjärnor och landslag

Pingisens stjärnor: De största stjärnorna i svensk historia är Jan-Ove Waldner som du kan läsa mer om här.  Andra stora pingisstjärnor genom åren är Jörgen Persson, Stellan Bengtsson, Ulf ”Tickan” Karlsson och Mikael Appelgren. Alla dessa stjärnor har på ett fantastiskt sett lyckats att representera Sverige och sätta Sverige på kartan i världen inom pingisen mot världsstjärnor som Vladimir Samsonov, Ma Lin och Werner Schlager.

Dagens stjärnor inom svensk pingis och de som representerar Sverige i det svenska landslaget 2015 är:

Jens Lundquist , Pär Gerell, Jon Persson, Kristian Karlsson och Mattias Karlsson.

Genom tiderna har det alltså funnits väldigt många duktiga pingisspelare som har representerat Sverige och det skall bli roligt att se och följa hur det ”nya” landslaget kommer att klara sig ute inom världspingisen och framförallt i Europa för att Asien kommer att bli svårt att konkurrera med inom pingisen och det som Jan-Ove Waldner och Jörgen Persson gjorde på sin tid kommer att bli riktigt svårt för dagens svenska stjärnor att lyckas med i framtiden, men man vet aldrig; kanske kommer nästa stora stjärna även från Sverige inom pingisen.

 

Pingis och tennis är sporter som Sverige har lyckats väldigt bra i genom åren och det är bara för den yngre generationen att börja träna om vi skall kunna mäta oss med andra länder inom idrotterna igen.

Comments are closed.