Bollar till racketsporterTillbehör till racketsporter

Planerar du att börja spela någon racketsport. När du ordnat med ditt racket så är det viktigt att ha en boll till den racketsport du har tänkt att spela.

Här kan du hitta tennisbollar, pingisbollar, squashbollar, padelbollar och badmintonbollar. Att välja boll är viktigt och det kan vara bra att ha ett flertal bollar oavsett vilken sport du väljer att spela då bollar ständigt behöver bollar för att träna backhand och forehand i respektive bollsport.

 

Pingisboll

Pingisboll

Pingisboll

En pingisboll eller en ping pong boll är oftast vit eller orange. Pingisbollar bollar går oftast att köpa i 3-pack eller 100-pack och beroende på vad du har tänkt att ha bollar till finns det olika sorter som är rekommenderade när du skall spela pingis eller ping pong som många kallar sporten framförallt i Asien. Storleken på pingisbollen har genom åren ändrat sig och den har blivit större några gånger för att sporten skall bli något slöare, då det blev lite för mycket skruv och fart innan. Detta har lett till att pingisen brukar få längre speldueller och bollar samt att det blir lite lättare att behärska spelare som spelar med mycket skruv och fart. En trestjärnig pingisboll är de man spelar match med och det är viktigt att det inte är någon liten spricka i pingisbollen för att det kan bli väldigt fel när bollar studsar då. En pingisboll måste bytas ut och man brukar slå in några bollar för att se om den nya bollen fungerar när man spelar match. När du tränar pingis går det bra att använda enstjärniga pingisbollar. Pingisbollar tillverkas av ett flertal olika företag som Stiga, Butterfly och Yasaka. Det kan vara bra att testa några olika märken av pingisbollar så att du känner av vilken boll som passar din träning bäst.

 

Tennisboll

Tennisboll

Tennisboll

En tennisboll är en klassisk boll som nog de allra flesta vet hur den ser ut. Oftast är den gul och vita ränder och studsar ganska bra på plant underlag. Det är viktigt att välja en tennisboll utefter vilket underlag du skall spela på. Ska du spela på grus, gräs eller inomhus så kan det vara bra att ha lite olika tennisbollar för att få ut mer av din tennis. Det är också rekommenderat att ha ett flertal bollar till varje träning när du skall träna tennis så att du inte behöver springa och leta bollar hela tiden, då kan du lägga mer tid på din tennis. Det finns träningsbollar inom tennisen som är lite billigare och det finns bra tävlingsbollar som du använder när du spelar matcher i tennis. De flesta tennisbollar har gas i sig, vilket gör att bollen är oftast bra i början, men behöver bytas ut efter ett tag. Det finns dock även trycklösa bollar som du kan spela tennis med som kan vara bra när du skall göra mängdträningen inom tennisen, men de ger faktiskt inte riktigt lika bra känsla som när du spelar med bollar med gas i. Att investera i bra bollar när det gäller tennis är viktigt om du skall kunna bli en duktig motionär eller en proffsspelare på sikt inom tennisen. Att våga satsa är viktigt, och att ha rätt utrustning är också viktigt i en materialsport som tennis faktiskt är!

 

Padel boll

Padel boll

Padel boll

En padel boll eller en Padel ball som det heter på engelska är som en tennisboll och går oftast att köpa i 3-pack, men det går även att hitta större pack padel bollar om man letar efter nya träningsboll.ar. Padel bollar finns i märken som Head, Babolat och Wilson, även dessa tillverkare gör ju tennisbollar. Vår rekommendation är att ha ett flertal bollar när du skall börja spela padel så att du enkelt kan träna och inte behöver springa efter bollarna hela tiden utan istället fokusera på att lära dig serva, spela bra backhand och forehand. Om du har många bollar så kan du träna mängdträning i padel vilket kommer göra dig till en bättre spelare och du kommer att tycka sporten är roligare om du tränar så att du behärskar bollen och sporten. Det handlar mycket om bollkänsla i padel, men även slagteknik är viktigt i sporten som växer oerhört snabbt framåt i Sverige och världen. Padel bollar eller padel balls är oftast gula med vita ränder, men det finns även fler färger på padel balls. Så ta tag i det nu, boka en bana och börja spela padel och glöm inte bollen! För att förvara dina padel saker till och från träning är det rekommenderat att ha en bra väska där du kan ha ditt padelracket och dina padelbollar. Det finns fina väskor som är speciellt utformade till sporten padel, men det går även bra med någon annan form av sportbag där du kan få ner ett racket, en t-shirt, shorts, skor och padel bollar. Så det är inget att tveka på, börja spela padel!

Badmintonboll

Badmintonboll

Badminton boll

En badminton boll är ingen helt vanlig boll som används i de flesta andra racketsporter. En badmintonboll är gjord av en fjäder och när man träffar en badmintonboll så får ”bollen” en väldigt hög fart men däremot när bollen flyger i luften så stannar farten upp ganska snabbt med hjälp utav fjädrarna. Då badminton är störst i de asiatiska länderna så har traditionen av badmintonbollar nästan alltid gjorts i Asien, men det finns även företag som tillverkar badminton bollar i Europa. När du skall köpa en badminton boll så skall du tänka på att köpa en boll med hög kvalité så att bollen håller länge under tiden du skall använda din badminton boll. När du slår med ditt badmintonracket på din badmintonboll blir det alltid en härlig träff om du inte träffar på kanten av racket.

Några av de mer välkända märkena inom badminton bollar är Yonex, Wilson, Carlton samt Babolat som allihopa gör väldigt bra bollar för sporten badminton.

 

Squashboll

Squashboll

Squashboll

Skall du börja spela squash så är det viktigt att du inhandlar bollar som du kan träna med. En squashboll är för många ganska lätt och den är gjord i gummi som är ett stryktåligt material, vilket gör att bollarna i squash håller ganska länge jämfört med pingisbollar och tennisbollar. En squashboll är exakt 23 gram om det är en riktigt tävlingsboll och den vanligaste färger på en squashboll är svart, men det finns även röda och gula squash bollar. Det finns bollar inom squash som har olika typer av studs, alla är bollar men det finns de som studsar med än andra. Om du är duktig på squash och tävlar inom sporten så skall du använda en boll med två stycken gula prickar, vilket visar att bollen skall användas för tävlingar.

De mest välkända märkena inom squash bollar är: Dunlop, Harrow, Wilson samt Prince. Prova lite olika bollar och välj sedan vilken boll du vill använda när du tränar squash.

Bollar till racketsporter

Nu har du fått en överblick över alla bollar som finns i de fantastiska racketsporterna, det är alltså dags att köpa en boll och ett racket till någon av sporterna och sedan börja njuta av det roliga som finns i dessa idrotter.

Comments are closed.