Björn BorgEn av Sveriges största och kanske till och med siden största idrottande genom tiderna är tennisspelaren och idrottsmannen Björn Borg.

2014 utsågs faktiskt Björn Borg av DN till den bästa idrottsmannen genom tiderna i svensk idrottshistoria. Björn Borg var en otroligt spelare inom tennisen och det är få som har haft en sådan otrolig bollkänsla som honom. Tvåa på listan som DN gjorde var Zlatan Ibrahimovic. Det är roligt att det är en person inom racketsporten och racketvärlden som fått denna utmärkelse då Sverige har haft många kända idrottsmän inom tennisen men även inom pingisen. Jan-ove Waldner och Jörgen Persson är de absolut största svenska pingisspelarna genom tiderna. Men även inom tennisen finns många stora namn från Sverige som Stefan Edberg, Mats Wilander, Jonas Björkman med flera.

Björn Borg var riktigt känd över världen för sitt heta och ibland lite pinsamma temperament men han hade många gånger ett fokus som få idrottsmän behärskar och det är många timmar Björn Borg lagt på träning för att bli världens bästa tennisspelare. När Björn Borg blev äldre och hade tyglat sitt heta temperament litern så blev han mer känd för att han kunde hålla fokus uppe och hela tiden tänka på nästa boll även om det kunde vara väldigt pressande situationer ibland som han utsattes för i den yttersta världseliten inom tennisen. Han kunde stå och nöta i flera dagar på olika slagit och det är träning som ger resultat. När Björn Borg började spela tennis så spelades tennis med trärackets men det har skett en otrolig utveckling inom tennisen och idag är det stor skillnad på racken som används och de rack som Björn Borg använde på sin tid.

Efter Björn Borgs fantastiska karriär lade han ner mycket tid och energi på att starta ett varumärke i sitt eget namn som många andra svenska idrottsmän sedan tagit efter. Det är nog faktiskt ganska få män i sverige som kan säga att de inte använt ett par Björn Borg kalsonger.

Själva varumärket Björn Borg är starkt världen över och han är och kommer under lång framtid att vara en av de mest kända inom tennisen.

Comments are closed.