BadmintonBadminton är en sport som kan spelas av alla människor oavsett din ålder eller kön. Du kan spela badminton på olika sätt. Som motionsform eller som tävlingsform. Badminton är en fantastiskt rolig sport att spela om man är två eller flera personer, då man kan spela dubbel eller rundbadminton. Badminton spelar man som sagt oftast en mot en men det går även att spela dubbel i sporten. Reglerna i badminton är relativt enkla att lära sig och det handlar om att kunna reglerna inom sporten för att ha roligt när du spelar.

Bollen i badminton är inte som vanliga bollar inom andra racketsporter.  Bollen är gjord av en fjäder i badminton och är alltså ingen klassisk boll som man t.ex.  Använder i pingis eller tennis. Bollen studsar inre i badminton, men det behöver den inre Heller göra för att det får den inte göra.  Så fort bollen nuddar marken inom planen i badminton så har den andra motspelaren vunnit poängen och det är då dags att börja om och serva igen för nästa boll. Mer om badmintonbollar hittar du här. 

Badminton i världen

Badminton spelas med ett nät som man ska få över bollen över. Racketsporten är stort i framförallt Asien men sporten spelad över hela världen och det är många utövare som spelar sporten om man tittar på vela världen. I Asien är sporten nästan lika stor som pingis, men pingisen är sitter och kommer troligtvis alltid att vara det då det är en enklare sport för vem som helst att spela. Badminton är roligt och bra träning och skall du börja spela badminton så finns det nästan en klubb i varje stad i Sverige där du kan träna badminton.

Badmintonracket och boll

Badmintonracket och boll

Badmintonmaterial

Vad kostar då ett badmintonracket eller badmintonrack?

Ett badmintonracket behöver inte vet speciellt dyrt om du vill ha ett rack som inte är på den högsta nivån utan mer ett racket som du kan ha när du tränar badminton eller spelar badminton på amatörnivå. Att spela badminton gör så att du går bättre kondition men även starkare då du rör på dig mycket i snabba rörelser för att rädda bollarna innan du förlorar dem. Köp en ett antal badmintonbollar och två badmintonrack så kan du ta med dig en vän och spela badminton när det passar dig.

Om du tidigare har spelat badminton så kommer du att ha lätt för de flesta bollsporter och racketsporter. Har du en gång spelat någon racketsport så kommer du att ha mycket lättare för att lära dig och träna på andra bollsporter och padel kan vara en riktigt rolig sport att börja träna om du är efaren badmintonspelare eller pingisspelare.

Comments are closed.