Padel i Sverige

Padel i Båstad
Båstad är vanligtvis staden eller orten som är känd för sin tennis framförallt under sommarhalvåret då bland annat swedish open i tennis spelas på orten.

Swedish open är en anrik tävling inom tennisen som många spelare genom åren har velat spela för att få komma och spela tennis i Sverige.
På senare år har även padeln fått en arena på den fantastiska semesterorten i södra Sverige. Båstad har det mesta på sommaren och därför trivs många av världens stjärnor väldigt väl när de skall spela swedish open.

Sista åren har det varit skistar som har sponsrat swedish open. Inom tennisen finns ett flertal stora sponsorer som sponsrar sporten och troligtvis kommer även padeln att kunna få bra sponsorer i framtiden i sverige eftersom sporten växer så att det knakar. Det har redan byggts ett flertal olika paddlare i sverige.

Bland annat kan du redan spela padel i Stockholm på Ekerö, Öland, Halmstad, Malmö och Växjö. Många städer planerar redan nu för nya padelarenor och sporten växer som nämnt tidigare som aldrig förr.

Eftersom padel kan spelas av de flesta människor så kommer sporten att bli stor då den även är en bra motionssport som man kan utöva i alla åldrar.

Sverige har genom tiderna varit framgångsrika i de flesta racketsporterna som funnits och frågan är bara hur länge det kommer att dröja innan sverige har sin första världsstjärna inom padeln.

Padeln har redan fått en del sponsorer från företag som vill lyfta sporten men det finns en hel del att jobba med för att komma i närheten med de sponsorer som sponsrar tennisen i Sverige.

Vad kostar det att spela padel?

För att spela padel så behöver du inte betala så mycket. Det handlar om bana och du behöver sedan ett par inneskor, shorts, tröja och padel bollar. Sedan är det bara att börja spela padel. Kostnaden för padel behöver därför inte bli så hög o h du brukar även kunna hyra padeluteustning när du skall spela padel i din hall.

Att satsa på padel kan vara något som intresserar dig, det är viktigt att veta att om du ska bli riktigt bra i en ny sport så handlar det ofta om 10.000 timmar innan du är i närheten av att vara riktigt duktig då det alltid finns massa andra som satsar på nya sporter. Men det är självklart mycket enklare att bli proffs i padel än vad det är i fotboll och tennis.

Varför ökar då intresset för padel hela tiden?
Det är en fråga som inte är helt enkel att vara på men det handlar nog mycket om att sporten fungerar i nästan alla åldrar och att många redan känner sig hemma med ravketsporter. En ravketsporter kan passa båda könen och alla åldrar.

Utrustning till padel

Kläder för padel är enkelt att hitta på nätet och det kan vara roligt att använda något av de välkända padelmärkena på tröjan och racket när du spelar padel.

Boka redan nu din padelbana och börja spela padel för du kommer inte att ångra dig.

Om du tidigare har spelat tennis och bokat tennisbanor så kan det nu vara dags för dig att boka din första padeltennisbana för att spela padel, det är både bra för motionen och för att ha roligt.

Comments are closed.